Quan queda un mes de la possibilitat que s'hagi de deixar d'abocar runam al Cogulló, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, es mostra optimista i confia que Iberpotash trobarà la fórmula que permeti compatibilitzar el manteniment de l'activitat a les mines d'aquest municipi sense que això impliqui un incompliment de la sentència, de manera que es pugui continuar abocant sense sobrepassar els límits volumètrics permesos en aquest runam. «Sabem que l'empresa s'ha posat les piles i pràcticament ja té enllestit el document que ho ha de fer factible», diu l'alcalde, «i confiem que el jutge també ho trobaré bé».

A l'espera que es conegui exactament quina serà la solució que es proposa per part de l'empresa, i en defensa del manteniment dels llocs de treball, Saldoni diu que «se li ha de donar una segona oportunitat». Ara bé, matisa que «tant a l'empresa com al jutge també se'ls hauran d'exigir compromisos i garanties fermes de compliment, i que assegurin que aquest nou sistema serà efectiu i barat». Com a Ajuntament «volem que les coses es facin bé i es compleixin les regles del joc», afageix Saldoni, i per això «per part nostra també analitzarem els processos jurídics que ens han de portar a garantir una correcta actuació de l'Ajuntament» en relació amb aquesta qüestió en el nou context que n'esdevingui.

Per altra banda, Saldoni ha explicat que per part de la plataforma en suport a la mineria s'hauria entrat una proposta al Parlament perquè emprengui accions pel que fa al cas o insti el Govern a fer-ho, «i davant d'això, s'haurà de pronunciar en breu».