L'OCU va presentar ahir a l'Audiència Nacional una querella contra l'expresident del Banc Popular Ángel Ron, l'exconseller delegat Pedro Larena, l'exvicepresident Roberto Higuera, la firma auditora PwC i el soci signant, Francisco Barrios, per falsedat comptable i estafa a l'inversor.

La tramitació de la querella ha recaigut en el titular del jutjat central d'instrucció núm. 4, Fernando Andreu, el mateix que ha investigat el cas Bankia.

En declaracions a periodistes, la portaveu de l'OCU, Ileana Izverniceanu, va explicar que l'organització representa els més de 9.500 petits accionistes que han acudit a l'associació de consumidors després de conèixer que han perdut tota la seva inversió, i també ha indicat que es tracta de la primera acció que duen a terme els accionistes i bonistes del banc després del col·lapse del Popular, i que no descarten altres vies. El Popular tenia 305.000 petits accionistes en el moment del seu intervenció, dimecres de la setmana passada a la matinada.

Izverniceanu va explicar que resulta evident que els comptes de l'entitat no eren els correctes quan es va optar l'estiu passat per una ampliació de capital el fullet del qual, aprovat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), no reflectia la imatge fidel de la entitat. La portaveu de l'OCU lamenta el desemparament dels inversors del Popular, ja que, al contrari del que va passar ahir amb les accions de Liberbank, la CNMV no va prohibir la presa de posicions curtes sobre l'entitat, de manera que els títols del banc van patir en borsa. L'advocat Eliseo Martínez, un dels signants de la querella, va dir que la situació en què han quedat els accionistes del Popular feia imprescindible la presentació d'aquesta querella per falsedat comptable i estafa a l'inversor.