El concurs manresà Talent+ Empresa va lliurar ahir a la tarda els seus guardons als millors projectes d'emprenedoria desenvolupats per alumnes de formació professional del Bages. Aquesta tercera edició del congrés ha tingut com a sector destacat el sanitari, ja que un nombre important dels projectes premiats hi tenen algun tipus de vinculació.

Talent+Empresa ha premiat 6 projectes, 3 de cicles formatius de grau mitjà i 3 de cicles formatius de grau superior. En la categoria de cicles formatius de grau mitjà ha estat guardonat el treball Phone Desinfect, de Neus Bioque, Raúl Cuevas, Míriam Oró i Andrea Ureña, de l'Escola Montserrat. Consisteix en unes tovalloletes que serveixen per desinfectar el mòbil, i permeten que aquest es pugui utilitzar en àmbits sanitaris, d'educació, menjadors o oficines, amb garanties per no transmetre infeccions. També van resultar premiats Ribbon, d'Andrea Povedano, Andrea García, Eva Camino i Núria Galiano, de l'Escola Montserrat (es tracta d'una cinta adaptable al cap, que té uns punts de pressió i que amb l'ajuda d'herbes aromàtiques disminueix el mal de cap i ajuda a la relaxació); i Estabview, de Carles Costa, de l'institut Guillem Catà (un estabilitzador de fusta per a càmera de vídeo).

En la categoria de cicles formatius de grau superior els guardons han estat per a Mist, d'Andrea Salguero de l'Escola Joviat, que consisteix en una taula de transferència de fibra de carboni que no interfereix en les imatges radiològiques i facilita el diagnòstic; Higienic Diaper, de Sara Albareda, Cristian Hervias i Roger Vidal, de l'Escola Montserrat, que és un expositor de bolquers i de tovalloletes per posar a les guarderies i residències; i Fos, un projecte de creació de finestres fotovoltaiques, de Bruno Oliveira, de l'institut Lacetània. A més, el jurat de Talent+ Empresa ha atorgat una menció especial als projectes SalutCard, de Pau Argemí, de l'Escola Joviat, i Projecte Aquil·les, de Roger Pons, de l'institut Lacetània.

Els 6 projectes premiats rebran un ajut econòmic de 300 euros i els de grau superior, a més, podran gaudir d'una beca d'estudis de 2.500 euros al campus de Manresa de la UVIC-UCC. Tots els projectes premiats tindran suport en la seva posada en marxa per part d'experts en creació d'empreses i tindran a la seva disposició una borsa de 2.500 euros per a les despeses que comporti aquest procés. A l'acte d'ahir es va anunciar que properament hi haurà una reunió entre els premiats i els membres del jurat per concretar el seguiment que es donarà a cada projecte.

L'acte d'ahir, celebrat a la seu ter-ritorial del departament d'Ensenyament a Manresa, va tenir la presència del director dels serveis territorials a la Catalunya Central del departament d'Ensenyament, Antoni Massegú; del director dels estudis d'Empresa a UManresa-FUB, Jordi Conca; el director de la Fundació Althaia, Manel Jovells; Pere Casals, president de la Cambra de Comerç; i Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.

Talent+Empresa és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el departament d'Ensenyament coordinada per la Fundació Lacetània, amb l'objectiu de premiar els millors projectes d'emprenedoria que elaboren els alumnes de FP i donar-los a conèixer a les empreses.

En aquesta edició, n'han format part del jurat ICL Iberia, Grup Taelus, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, Deltalab, CTM, FUB, Maxion Wheels, Grup Fluidra, L'Agrícola Regional, La Caixa, Departament d'Ensenyament, Morning Labs, Patronal Metal·lúrgica i Tecnium.