El grup industrial Tecnoquark Trust, especialitzat en els sectors de l'automoció i l'aeronàutica, va perdre l'any passat 1,53 milions d'euros, el 40% menys que el 2015, quan les seves pèrdues van ascendir a 2,55 milions.

En una comunicació al Mercat Alternatiu Borsari, on cotitza, la companyia de Manresa ha explicat que la seva facturació gairebé es va triplicar el 2016 per comparació al 2015, en arribar a 5,40 milions, enfront dels 1,91 milions de l'any anterior. Aquesta compa-nyia va rebre autorització ahir per tornar a cotitzar en endarrerir-se la presentació al mercat dels comptes consolidats del 2016.

Tecnoquark ja va explicar el 29 d'abril que la publicació dels comptes s'endarreriria perquè era el primer any de consolidació de comptes al costat de la francesa Techno-Meca/Famo, que va adquirir el juliol de l'any passat.

Tecnoquark va al·legar que cada grup tenia dos signes d'auditoria diferents i que a aquest factor s'hi va sumar un canvi en la direcció financera.

En el comunicat, el grup asse-nyala que a final del 2016 i durant el primer trimestre del 2017 ha adoptat diferents mesures correctores en les partides de despeses per tal d'aconseguir un resultat positiu durant aquest any. Amb aquestes diferents mesures, els estalvis que preveu fer la compa-nyia són d'1,5 milions d'euros durant el conjunt d'aquest 2017.

La millora dels resultats, diu, ha estat gràcies a un comportament positiu del sector de l'automòbil, mentre que l'aeronàutic ha estat més dèbil per l'alentiment del sector.

D'altra banda, l'empresa asse-nyala que continuarà apostant pel desenvolupament de projectes d'investigació i desenvolupament i que en aquest sentit redobla els seus esforços per posar en el mercat la seva patent de la roda de fibra de carboni.

A més a més, l'empresa manresana assegura que també preveu mantenir la seva vocació internacional i d'aquesta manera aposta per aportar valor als accionistes a través d'operacions de creixement inorgànic, ja sigui amb la compra d'empreses al mercat espanyol o en mercats emergents.