29 de juny de 2017
29.06.2017
40 Años
40 Años

Fibracat invertirà 18 milions per expandir-se a tot Catalunya en tres anys

L'empresa manresana vol convertir-se en la firma catalana de referència en telecomunicacions

29.06.2017 | 22:29
Josep Olivet, CEO de Fibracat

L'operador de telecomunicacions manresà Fibracat ha anunciat una inversió de 18 milions d'euros amb l'objectiu d'expandir la seva xarxa de fibra òptica i tenir presència a tot Catalunya l'any 2020.

D'aquesta manera l'empresa portarà la fibra òptica, la telefonia i la televisió a tot el país.
Segons explicava la directora comercial de la firma, Meritxell Bautista, Fibracat vol convertir-se en l'operador de referència de Catalunya. Segons va dir Bautista, Fibracat preveu iniciar el procés de creixement per les comarques de la Catalunya Central, després, el 2019 l'objectiu és arribar a tota la província de Barcelona i finalment, amb l'any 2020 a l'horitzó, l'empresa preveu tenir cobertura a la resta del país.

Pel que fa a números, el 2020, un cop s'hagi executat el pla d'expansió, l'empresa espera facturar uns 20 milions d'euros. Per aquest 2017, la previsió és que la xifra de negoci se situi en els 5,2 milions d'euros. El 2013, l'any en què va néixer l'empresa, la seva facturació va ser d'un milió d'euros.

D'altra banda, la companyia també preveu passar dels gairebé 40 treballadors actuals a un centenar d'aquí a tres anys. De fet, Bautista insistia que l'empresa aposta pel personal propi en tots els seus àmbits d'actuació, com són la comercialització o l'atenció al client, entre d'altres.

Aquest desplegament, assegurava Bautista es farà amb la creació d'una xarxa de fibra òptica pròpia, tot i que no descartava que de forma puntual, en algunes poblacions es pogués compartir la xarxa d'un altre operador per poder agilitzar el desplegament.

Segons dades de la mateixa empresa, actualment és líder del mercat a Manresa, amb una quota del 21%, i per a l'any que ve aspira a ser líder a tota la Catalunya Central.

Bautista també explicava que Fibracat s'ha convertit en operador mòbil complet. Així, deia, l'empresa tindrà la seva pròpia xarxa, començant per Manresa, i a més, arriba a la resta del territori a través d'un acord amb Orange. El fet de tenir les seves pròpies antenes permetrà a l'empresa oferir «nous productes molt competitius», assegurava Bautista.

A més, la xarxa, de 4G també estarà preparada per a la futura 5G. A més, en les properes setmanes l'empresa tmabé preveu presentar la nova aplicació Fibracat TV amb la qual tots els clients podran veure la televisió, amb continguts prèmium i a l carta arreu del món.

A part d'expandir la xarxa de telecomunicacions, l'empresa manresana preveu acompanyar aquest creixement amb la implantació de botigues a totes les capitals de comarca catalanes. Bautista assegurava que els establiments serien propis descartant la possibilitat que en un futur proper es tracti de franquícies. A més, l'empresa va garantir que la seva seu continuarà estan a Manresa.

La companyia manresana ha revelat els seus plans en un acte que ha omplert la sala Plana de l'Om. Aquest acte era la cloenda del 18è aniversari d'Altecom, l'empresa mare de Fibracat. Altecom, segons explicaven, és l'única empresa de tot l'Estat connectada als sis proveïdors mundials més importants de trànsit d'Internet, fet que garanteix la màxima velocitat a la xarxa en les connexions que es fan a través de Fibracat. A més, afirmaven que Altecom està preparada per convertir-se en l'operadora d'operadores posant a la disposició d'altres empreses del sector el seu accés a la xarxa, tant en fibra òptica, com en telefonia fixa i mòbil i telelvisió online.

De fet, és Altecom qui proveeix de serveis a Fibracat, que té la xarxa, i pot fer-ho amb qualsevol altre companyia que vulgui tenir la seva pròpia marca de telecomunicacions. En l'acte hi han intervengut la mateixa Bautista i també el fundador i CEO de Fibracat, Josep Olivet que han repassat la història d'Altecom i Fibracat i també han detallat els seus plans de futur.

A més a més, Andreu Veà, president de la Internet Society a Espanya, ha pronunciat la conferència «Com vam crear Internet. M'acompanyes a un futur que per a alguns ja és aquí».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema