L'operador de telecomunicacions manresà Fibracat va anunciar ahir una inversió de 18 milions d'euros amb l'objectiu d'expandir la seva xarxa de fibra òptica i tenir presència a tot Catalunya l'any 2020. D'aquesta manera, l'empresa portarà la fibra òptica, la telefonia i la televisió a tot el país.

Segons explicava ahir la directora comercial de la firma, Meritxell Bautista, l'empresa vol convertir-se en l'operador de referència de Catalunya. Bautista va explicar que Fibracat preveu iniciar el procés de creixement per a les comarques de la Catalunya Central; després, el 2019, l'objectiu és arribar a tota la província de Barcelona i, finalment, amb l'any 2020 a l'horitzó, l'empresa preveu tenir cobertura a la resta del país.

Pel que fa a números, el 2020, un cop s'hagi executat el pla d'expansió, l'empresa espera facturar uns 20 milions d'euros. Per a aquest 2017, la previsió és que la xifra de negoci se situï en els 5,2 milions d'euros. El 2013, l'any que va néixer l'empresa, la seva facturació va ser d'un milió d'euros.

D'altra banda, la companyia també preveu passar dels gairebé 40 treballadors actuals a un centenar d'aquí a tres anys. De fet, Bautista va insistir ahir que l'empresa aposta pel personal propi en tots els seus àmbits d'actuació, com són la comercialització o l'atenció al client, entre d'altres.

Aquest desplegament, assegurava Bautista, es farà amb la creació d'una xarxa de fibra òptica pròpia, tot i que no descartava que, de forma puntual, en algunes poblacions es pogués compartir la xarxa d'un altre operador per poder agilitzar el desplegament.

Segons dades de la mateixa empresa, actualment és líder del mercat a Manresa, amb una quota del 21%, i per a l'any que ve aspira a ser líder a tota la Catalunya Central.

Bautista també va explicar que Fibracat s'ha convertit en operador mòbil complet. Així, va dir, l'empresa tindrà la seva pròpia xarxa, començant per Manresa, i a més, arriba a la resta del territori a través d'un acord amb Orange. El fet de tenir les seves pròpies antenes permetrà a l'empresa oferir «nous productes molt competitius», va dir Bautista.

A més, la xarxa, de 4G també estarà preparada per a la futura 5G. Les properes setmanes l'empresa també preveu presentar la nova aplicació Fibracat TV, amb la qual tots els clients podran veure la televisió amb continguts prèmium i a la carta arreu del món.

A part d'expandir la xarxa de telecomunicacions, la companyia manresana preveu acompanyar aquest creixement amb la implantació de botigues a totes les capitals de comarca catalanes. Bautista va assegurar que els establiments serien propis, i va descartar la possibilitat que en el futur proper es tracti de franquícies. A més, va garantir que la seva seu continuarà sent a Manresa.

La companyia manresana va revelar els seus plans ahir, en un acte que va omplir la sala Plana de l'Om. Aquest acte era la cloenda del 18è aniversari d'Altecom, l'empresa mare de Fibracat. Altecom, segons van explicar ahir, és l'única empresa de tot l'Estat connectada als sis proveïdors mundials més importants de trànsit d'Internet, fet que garanteix la màxima velocitat a la xarxa en les connexions que es fan a través de Fibracat. A més, van explicar que Altecom està preparada per convertir-se en l'operadora d'operadores posant a la disposició d'altres empreses del sector el seu accés a la xarxa, tant en fibra òptica com en telefonia fixa i mòbil i telelvisió en línia.

De fet, és Altecom qui proveeix de serveis Fibracat, que té la xarxa, i pot fer-ho amb qualsevol altra companyia que vulgui tenir la seva pròpia marca de telecomunicacions.

En l'acte d'anit, hi van intervenir la mateixa Bautista i també el fundador i CEO de Fibracat, Josep Olivet, que van repassar la història d'Altecom i Fibracat i també van detallar-ne els plans de futur.

A més a més, Andreu Veà, president de la Internet Society a Espanya, va pronunciar la conferència «Com vam crear Internet. M'acompanyes a un futur que per a alguns ja és aquí».