El grup automobilístic alemany Volkswagen actualitzarà el programari dels motors dièsel amb la norma Euro 5 i Euro 6 a tot Europa de totes les marques del consorci i oferirà una prima per canviar un vehicle dièsel antic per un de nou, que encara no ha quantificat.

Volkswagen va informar ahir que les marques VW, Audi, Seat, Skoda, Porsche i els Vehicles Comercials treballen actualment en els detalls d'aquesta prima perquè els propietaris d'un vehicle dièsel amb la norma Euro 1 i fins a Euro 4 n'adquireixin un altre de més nou i net, amb un motor de combustió que emeti menys o elèctric.

Així mateix actualitzarà el programari dels models amb un motor dièsel de la norma Euro 5 i part dels que tinguin un motor Euro 6 de totes les marques, no només a Alemanya, sinó a tot Europa.

«Amb aquest paquet de mesures ampli reduirem notablement les emissions d'òxid de nitrogen i millorarem la qualitat de l'aire», va dir el president de Volkswagen, Matthias Müller.

La indústria automobilística va acordar aquesta setmana amb el govern alemany i alguns estats federats mesures per millorar la qualitat de l'aire a les ciutats amb la reducció d'emissions d'òxids de nitrogen entre el 25 i el 30%. La indústria automobilística es compromet a actualitzar el programari de 5,3 milions de vehicles a Alemanya, 4 milions dels quals són del grup Volkswagen. Els vehicles que seran sotmesos a canvis en el programari són de les classes Euro5 i Euro 6, i l'objectiu és aconseguir una reducció de les emissions d'òxid de nitrogen d'entre el 25 i el 30%. Volkswagen participarà de forma proporcional a la seva quota de mercat a Alemanya en el fons de 500 milions d'euros per a la mobilitat sostenible a les ciutats. La indústria pagarà 250 milions d'euros a aquest fons i el govern alemany, 250 milions més.