El secretari general de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, va avisar ahir que el laude de l'àrbitre Marcos Peña sobre el conflicte laboral d'Eulen als controls de seguretat de l'aeroport del Prat no garanteix la pau social tenint en compte les seves limitacions formals. «Quan s'imposa un laude, és difícil aconseguir la pau», va subratllar després de conèixer el laude, que estableix un complement salarial de lloc de treball de 200 euros per dotze mesos, que absorbeix els anteriors, i suprimeix les sancions.

Per a Ginesta, en aquest laude hi ha tres problemes, i és que copia pràcticament la proposta que ja va fer la mediació de la Generalitat i que els treballadors van rebutjar dues vegades.

En primer lloc, segons el seu parer, no blinda la plantilla de possibles sancions: «Només reconeix la protecció per als que ja han estat acomiadats o els qui ja tenen expedients, no els qui no en tenen, i queda obert perquè en el futur Eulen pugui prendre represàlies». El segon punt de possible controvèrsia és que el laude no estableix que els plusos no són «absorbibles», cosa que significa que si el conveni del sector contemplés en el futur algun tipus de complement, el contingut en el laude quedaria neutralitzat. En tercer lloc, no inclou el compromís d'Aena d'aplicar les millores actuals en futures concessions del servei.