Les matriculacions de turismes a Catalunya han assolit les 11.899 unitats durant el mes d'agost. Aquesta xifra representa un creixement del 10,1% interanual, segons va publicar ahir la patronal de fabricants de vehicles ANFAC.

Aquestes dades representen que el mercat català concentra el 16,4% de les matriculacions d'automòbils de tot l'Estat espanyol durant el mes d'agost. Al llarg dels vuit primers mesos d'aquest any, les matriculacions d'automòbils van assolit les 127.916 unitats, l'equivalent a un creixement del 8,2% en relació amb el mateix període del 2016. Això significa que el mercat català concentra el 15,1% de les vendes de turismes de tot Espanya durant aquest període.

Al conjunt de l'Estat, durant el mes d'agost es van matricular un total de 72.470 turismes, fet que suposa una pujada del 13,1% enfront del mateix període de l'any passat.

Els vuit primers mesos de l'any el mercat de turismes va registrar 849.912 matriculacions a tot l'estatal espanyol, una xifra que va suposar el 7% més que les matriculacions registrades durant el període gener-agost del 2016.

En el conjunt de tot aquest any 2017, es reprodueix el mateix patró de creixement que al mes d'agost: són les matriculacions per part dels particulars les que menys creixen, tant sols el 2,1%, mentre que el canal d'empreses i el de les flotes de lloguers arriba a assolir unes taxes molt superiors, amb el 14,5% i el 9,2% de pujada, respectivament, i que impulsa, d'aquesta forma, el creixement de les vendes que està experimentant el sector automobilític.

Tot i així, les matriculacions per part dels compradors particulars es van recuperar a l'agost davant del mes de juliol passat, quan van registrar una caiguda del 4%. Aquest increment de les vendes de vehicles ha portat a assolir en el total acumulat anual una pujada del 2,1%.

Mentrestant, el mercat general arriba a un percentatge de creixement de les matriculacions més de tres vegades superior, i arriba a la xifra del 7%, precisament gràcies a aquest impuls del canal d'empreses i del canal de lloguer de vehicles.

Segons va insistir la patronal ANFAC, cal recordar que, en tres dels vuit mesos de l'any 2017, hi ha hagut una caiguda en les vendes de l'àmbit dels vehicles del segment de particulars amb comparació del mateix mes de l'any passat.