El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va afirmar ahir que «no es conformarà» amb les devolucions de les ajudes públiques del rescat bancari que el Banc d'Espanya va calcular dijous que recuperarà, i va assegurar que confia a «superar» aquestes previsions, que indiquen que es perdran 40.000 milions.

En declaracions a la premsa a Saragossa, on se celebra la XXIII reunió intermunicipal del PP, Montoro va assenyalar que tractarà de «maximitzar la recuperació dels diners públics», en un procés que «no ha fet més que començar», ja que, segons xifres difoses dijous, només s'han tornat 3.873 milions d'euros dels 54.353 milions aportats per l'Estat al sector financer.

Així mateix, va apuntar que les previsions del Banc d'Espanya «han de servir per estimular que s'aconsegueixi molt més», i va assegurar que, els propers anys, el govern «les superarà».

Segons les dades publicades per la institució bancària, l'Estat perdrà 14.471 milions d'euros amb la venda de les seves accions a Bankia i Banc Mare Nostrum (BMN), després de la fusió d'ambdues, ja que es valoren les seves participacions en gairebé 10.000 milions d'euros després que es concedissin a aquestes entitats més de 24.000 milions.