Les empreses catalanes mantenen el seu bon ritme de vendes a l'estranger i aquest mes de juliol van exportar per valor de 6.069 milions d'euros, el 5% més que el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades per la secretaria de Comerç del ministeri d'Economia i Competitivitat. En l'acumulat dels primers set mesos de l'any, les exportacions catalanes se situen en 41.709 milions d'euros, cosa que suposa un creixement del 8,8% en relació amb els primers set mesos de l'any passat. Les xifres del juliol suposen el segon millor registre en aquest mes de la sèrie històrica del ministeri que comença el 2000. Les exportacions en el conjunt de l'Estat van créixer al juliol el 3,9%, i en l'acumulat dels primers set mesos, el 9,1%.

Les importacions també augmenten a bon ritme, i al juliol van sumar 6.886,80 milions d'euros, amb un increment del 9,28% en relació amb el mateix mes del 2016. En l'acumulat de l'any, les importacions van sumar en els primers set mesos de l'any 49.640,1 milions d'euros, amb un augment del 9,3%.

En els primers set mesos de l'any, la balança comercial catalana va ser deficitària, amb l'11,7%, mentre que en el conjunt de l'estat espanyol aquest dèficit va situar-se en el 56,3%.