José Manuel Vargas va presentar ahir la dimissió com a president i conseller delegat d'Aena, la companyia de gestió aeroportuària, durant el consell d'administració celebrat a Madrid.

Aena va explicar que Vargas va esgrimir «motius personals» per presentar la dimissió de la companyia, de la qual és president des del 19 de gener de 2012, quan va ser nomenat per la llavors ministra de Foment, Ana Pastor.

Vargas, nascut a Madrid el 1970, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid, i en Dret per la UNED.

La companyia cotitza a borsa des l'11 de febrer del 2015 i va ser admesa a l'Ibex-35 el 22 de juny d'aquest any.

Aena va informar ahir d'aquesta dimissió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), al qual ha detallat que Vargas dimiteix com a membre del consell d'administració, i de president i conseller delegat de la societat, amb efectes a partir del 15 d'octubre. El procés de privatització parcial d'Aena va ser aprovat pel govern el 13 de juny del 2014.

L'Estat espanyol és l'accionista majoritari d'Aena, amb el 51% del capital, i el fons britànic The Children 's Investment Fund Management (TCI) posseeix el 7,505% i és el principal accionista privat.

Altres accionistes són el Bank of America Corporation, amb el 3,902%; l'entitat financera nord-americana Morgan Stanley, amb el 3,617%; i el fons Fidelity Investments, amb el 1,341%.