L'aerolínia irlandesa Ryanair va informar ahir que ha estès la cancel·lació de vols al seu calendari d'hivern, fet que afectarà uns 18.000 vols de 34 rutes i 400.000 clients. En un comunicat, la companyia va assenyalar que entre el proper 17 de novembre i el 18 de març del 2018 deixarà d'operar 25 dels 400 avions que componen la seva flota. Els vols anul·lats no afecten rutes amb origen o destí als aeroports catalans en els quals opera la firma.

D'aquesta manera, va indicar, s'eliminarà el «risc que hi hagi més cancel·lacions», després que el 15 de setembre passat la línia aèria anunciés la suspensió de 2.100 vols durant sis setmanes a causa d'una fallada en la distribució de les vacances dels pilots.

«Operar 25 avions menys aquest hivern provocarà diversos canvis en el calendari de vols entre el novembre i el març del 2018. Tenim menys de 400.000 clients amb reserves en aquests vols», va dir Ryanair a la nota.

Segons l'aerolínia, això afectarà «menys d'un vol diari» de la seva xarxa de 200 aeroports durant el període hivernal de cinc mesos, i alhora, ha recordat, «que molts d'aquests vols no tenen encara reserves». Ryanair també va comunicar que a partir de l'abril del 2018, quan la seva flota augmentarà fins als 445 aparells, operarà deu avions menys per alleujar la pressió sobre els seus pilots.

Els passatgers afectats per la nova mesura, «menys de l'1% dels 50 milions de clients que transportarem aquest hivern», van rebre ahir un correu electrònic per informar-los sobre aquests canvis i «oferir-los vols alternatius o devolucions totals».