El sector turístic de la Catalunya Central confia en assolir una bona ocupació pel pont del Pilar. Mentre que les reserves per dijous i divendres són més baixes, al llarg del cap de setmana l'ocupació se situaria entorn al 90%, sobretot en el turisme rural. Al Berguedà, per exemple, s'apunta que l'ocupació aquesta tardor serà millor que la del 2016. Quant a l'afectació en el turisme de la situació d'inestabilitat política de Catalunya, la majoria de comarques del territori asseguren que no s'ha notat en el ritme de reserves, a excepció del Solsonès. En aquest sentit, el Gremi d'Hostaleria del Solsonès ha explicat que en els darrers dies dos grups d'estrangers, de 50 i 25 persones respectivament, han anul·lat la seva reserva, tot i que apunten que les anul·lacions no afecten les reserves pel pont del Pilar.

La situació d'incertesa política del país ha tingut un lleuger efecte en el turisme a la comarca del Solsonès. Segons relata el Gremi Comarcal d'Hostaleria del Solsonès, en els darrers dies s'han registrat dues anul·lacions de grups grans de turistes estrangers -un dels quals d'italians-. Amb tot, des del Gremi asseguren que aquestes anul·lacions no eren pels dies del pont del Pilar, quan s'espera una ocupació similar a la dels darrers anys.

A la resta de comarques de la Catalunya Central la situació política no ha influït en el ritme de reserves i els sectors turístics auguren una bona ocupació pel pont del Pilar. És el cas del Berguedà, que s'estima que l'ocupació anirà del 70% (dijous i divendres) fins al 90% (cap de setmana). En aquest sentit, el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que "aquesta tardor sembla que l'ocupació turística serà millor que la de l'any passat, ja que el volum de reserves i peticions està per sobre de les del 2016". Pellicer ha dit que, en cap cas, al Berguedà han notat cap efecte negatiu derivat de l'1-O: "No ens ha afectat ni en les reserves ni en l'interès de la gent per venir aquí".

Un altre dels reclams turístics per excel·lència de les comarques centrals, Montserrat, també té un registre de reserves similars al de l'any passat pel pont del 12 d'octubre. L'ocupació de l'hotel va del 60 al 80%, mentre que les reserves a les cel·les van del 60 al 100%.

El turisme rural de la zona de l'Alta Anoia també augura una bona ocupació pel pont, sobretot el cap de setmana. Des del Consorci per la Promoció de l'Alta Anoia expliquen que les reserves pel cap de setmana del pont se situen entre el 85 i el 90%, malgrat que les nits de dimecres i dijous són més fluixes. Des del Consorci, però, apunten que aquesta és una tendència dels darrers anys, que els visitants acostumen a fer reserves per una mitjana de dues nits ni que hi hagi més dies de festa. Pel que fa a la situació política, des del Consorci per la Promoció de l'Alta Anoia asseguren que no han notat cap afectació.