El magnat israelià Idan Ofer, que controla la majoria d'accions de la companyia Israel Chemical Limited (ICL), matriu del negoci miner del Bages, ha adquirit el 15% de les accions de l'Atlètic de Madrid, segons ha informat el diari El País. Idan Ofer ha invertit més de 50 milions d'euros en l'operació.

Fins ara, l'accionariat del club del blanc i vermell es dividia en un 54,6 propietat de Miguel Ángel Gil, el 20% del grup xinès Wanda, el 17,9 de l'actual president Enrique Cerezo i la resta, en mans d'accionistes minoritaris. Amb l'entrada en l'accionariat d'Ofer, la família Gil manté un percentatge superior al 50%, Wanda veu reduïda la seva participació al 18% i Cerezo, al 15%.

Idan Ofer, nascut el 1955, és fill de Sammy Ofer, un magnat d'origen romanès que va morir el 2011 i que s'havia enriquit en el negocier navilier. Sammy Ofer va ser un dels fundadors de l'empresa de creuers de plaer Royal Caribbean, que ara és en mans d'Eyal, germà d'Idan. Idan Ofer és el fundador de Tanker Pacific i el director de l'hòlding Quantum Pacific Group. A més, és accionista majoritari de Pacific Drilling, que cotitza a la Borsa de valors de Nova York, i d'Israel Corporation, de la qual posseeix el 55%. Aquesta companyia, al seu torn, és propietària del 52,3% d'Israel Chemical Limited. La fortuna d'Idan Ofer està valorada en 3.100 milions de dòlars, i és la quarta d'Israel (la primera és la del seu germà Eyal). La família Ofer té, a més a més, una extensa i valuosíssima col·lecció d'art.