El Concurs d'Aparadors de Nadal de la Cambra de Comerç de Manresa arriba enguany a la cinquantena edició amb l'objectiu de superar les xifres de participació de les darreres edicions, en què han pres part una trentena d'establiments comercials de la ciutat, segons expliquen els organitzadors. Avui s'obre el període d'inscripció per a aquesta nova convocatòria que premiarà els millors aparadors nadalencs dels comerços de Manresa. Com és habitual, hi haurà dues categories de premis: el del jurat i el del públic, que s'escollirà a través d'una votació popular. Els dos premis tenen una dotació econòmica de 300 euros.

Els comerços que vulguin participar-hi tenen temps fins al 15 de desembre per inscriure-s'hi, adreçant-se a la Cambra de Comerç de Manresa personalment, per telèfon o per correu electrònic. En el moment de la inscripció rebran un cartell que hauran de col·locar en un lloc visible del seu aparador.

El període de votacions populars s'obrirà el 12 de desembre i s'allargarà fins al 20 de desembre. El vot s'emetrà a través d'un aplicatiu electrònic al qual es podrà accedir des del web ( www.cambramanresa.cat) i la pàgina de Facebook ( www.facebook.com/cambramanresa) de la Cambra de Comerç de Manresa. Al cartell de participació dels aparadors també constarà un codi QR que conduirà a la pàgina de les votacions. El sistema només permet registrar un vot per dispositiu, ja sigui fix o mòbil.

Des de la Cambra de Comerç de Manresa s'anima els comerços participants a fer arribar fotografies dels seus aparadors per tal de difondre-les a través de les xarxes socials i aconseguir una àmplia participació en les votacions.

El premi el decidirà un jurat format per professionals vinculats al comerç i la cultura de la ciutat. A l'hora de fer les valoracions, el jurat tindrà en compte l'impacte comercial, l'originalitat, la qualitat artística, el missatge, la qualitat artesanal i l'adequació a l'entorn.

En la darrera edició, el premi va ser per a El Forn, en la categoria de millor aparador segons el jurat, i per a Inllobsa, en la categoria de vot popular.