02 de desembre de 2017
02.12.2017
40 Años
40 Años

Bones previsions d'ocupació per la Puríssima al territori central

Les cases rurals del Berguedà preveuen un ple absolut el cap de setmana

02.12.2017 | 00:31
L´estació del Port del Comte obre avui

Les comarques de muntanya de la Catalunya Central encaren un pont de la Puríssima amb unes previsions d'ocupació un pèl superiors a les de l'any passat. És el cas del Berguedà, on les cases rurals d'aquest territori preveuen una ocupació del 90% durant els primers dies de pont i del 100% durant el cap de setmana.

El motiu, segons ha explicat el president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Jordi Pellicer, és que enguany els festius s'escauen millor, en un dimecres i un divendres no laborables. Pellicer assegura que ni el procés polític que viu el país, ni tampoc la crida perquè la gent vagi a Brussel·les a donar suport al Govern destituït, estan tenint conseqüències negatives sobre l'ocupació.

El client majoritari dels hotels de la Catalunya Central és d'empresa i, per aquest motiu, l'ocupació sol ser baixa en dies festius com els del pont de la Puríssima. Tanmateix, per al sector turístic rural, aquest pont de desembre és dels més forts de l'any i, després d'una caiguda en l'ocupació de l'any passat, enguany es torna a recuperar la tendència amb unes previsions d'ocupació que volten el 100%.

Segons Pellicer, a les portes de les festes de Nadal, les previsions són «extraordinàries» i, a hores d'ara, ja no hi ha cap casa gran de turisme rural lliure per als dies de Cap d'Any.


Port del Comte, a mig gas

L'estació d'esquí solsonina del Port del Comte obrirà portes aquest dissabte amb les instal·lacions a mig gas. De moment, la falta de neu fa que el complex només pugui obrir la zona de debutants, trineus i tobogans, a diferència de l'any passat, quan una nevada inesperada va permetre obrir el 100% de pistes de l'estació. El seu director, Albert Estella, confia que el fred d'aquests darrers dies els permeti poder obrir alguna pista.


Pràcticament ple a Montserrat

A Montserrat, una de les zones turístiques per excel·lència del Bages i de la Catalunya Central, la previsió d'ocupació se situa a l'hotel Abat Cisneros i a les cel·les Abat Marcet al 95% entre el dimecres 6 de desembre i el dissabte 9, una xifra superior a la de la tendència dels darrers anys, quan l'ocupació ha estat d'entre el 50 i el 65%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook