Empreses del sector del turisme del Bages participaran en una jornada de treball oberta que definirà noves accions susceptibles de desenvolupar l'any 2018. La iniciativa correspon a l'entitat Bages Impuls, que, per tercer any consecutiu, es proposa ser dinamitzadora del sector del turisme des del prisma de la col·laboració publicoprivada.

La jornada se celebrarà el proper dilluns, durant tot el matí, a Sant Salvador de Guardiola, i esdevindrà la primera oportunitat perquè els assistents coneguin de primera mà el nou pla estratègic turístic de la comarca que ha finançat la Diputació de Barcelona per encàrrec de Bages Turisme, ens que agrupa tots els agents sectorials, ja siguin de titularitat pública com privada.

A la jornada hi serà present Joan Manuel Ribera, responsable de l'empresa que ha elaborat aquest pla, així com els experts Josep Huguet, de Catemocions; Jordi Rodó, de Quaderna; i Josep Maria Herms, de Playmedia. Els tres «aportaran els seus punts de vista i eines per ajudar i inspirar la generació d'idees», segons asseguren fonts de l'organització de la trobada.

Les taules de treball que s'han preparat i que tindran continuïtat més enllà de la jornada giren al voltant dels eixos «El comerç», «La gastronomia», «El turisme actiu» i «El turisme cultural-religiós».

Aquesta 3a Jornada Bages Impuls començarà a les 8.45 del matí i es preveu que s'acabi a les 13.30. L'espai escollit serà Mas Urpina, de la Fundació Ampans, ubicada al terme de Sant Salvador de Guardiola. En el transcurs de la jornada, els participants podran descobrir aquesta finca, que esdevé pol agrícola i de projecció turística del territori.