Seat contractarà 150 treballadors el 2018, que passaran de tenir un contracte amb una empresa de treball temporal a tenir-ne un d'indefinit per reforçar sobretot la producció dels models Ibiza i Arona a la planta de Martorell.

En un comunicat, la marca del grup Volkswagen ha justificat aquest augment de plantilla davant la previsió positiva de producció a la planta de Martorell, i ha precisat que aquestes 150 persones s'incorporaran el proper 8 de gener.

La planta de Martorell tancarà aquest 2017 amb una producció pròxima als 456.000 cotxes, uns 7.000 més que l'any anterior, i preveu arribar l'any que ve als 484.000 vehicles, segons fonts de la companyia.

Els nous contractats reforçaran la plantilla de la línia de producció de l'Ibiza i Arona, vehicles que es fabriquen sobre la plataforma MQB A0 del Grup Volkswagen, que Seat ha estrenat aquest any, i que el 2018 incrementarà de manera important el nombre d'unitats acoblades.

La producció de la línia del León es manté estable i la del Q3 acabarà baixant a causa dels dies que s'ha hagut d'interrompre per portar a terme les obres de preparació per a l'arribada de l'Audi 1. La marca també ha precisat que, per donar resposta a l'augment de la producció el 2018, s'establiran torns addicionals en cap de setmana durant l'any.

Des del 2009, la producció a la planta de Seat s'ha elevat el 50 % i en l'actualitat es fabriquen quatre models: Ibiza i Arona (Línia 1), León (Línia 2) i Audi Q3 (Línia 3). Les línies 1 i 3 tenen tres torns de producció, mentre que la 2 disposa de dos torns.