El vicepresident mundial del Grup Volkswagen i president del consell d'administració de SEAT, Francisco Javier García Sanz, va insistir ahir en el fet que la companyia està «molt contenta» de ser a Martorell i que no veu motius per canviar aquesta situació.

García Sanz es va referir a la crisi política a Catalunya en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, en el qual va recordar que Seat, filial del grup Volkswagen, té unes arrels fortes a Catalunya i que «no hi veig cap raó» per canviar això. Preguntat pel futur de Seat a Catalunya, va explicar que són empresaris i que tenen una «responsabilitat davant els treballadors i davant la societat». En aquest sentit, va assenyalar que els agrada un «entorn jurídic estable que permeti prendre decisions a llarg termini», i va assegurar que estan «molt contents de ser a Barcelona».

Amb referència a les noves tecnologies, el vicepresident mundial del Grup Volkswagen ha fet també èmfasi en el fet que «és obligatori» pujar a aquest tren si es vol «estar a l'avantguarda» i es va mostrar convençut que Espa-nya és un país atractiu per a la innovació. Per això, el directiu del Grup Volkswagen va comentar que «cal ajudar a reconvertir els treballadors», a l'hora que va argumentar que «els anys vinents es crearan 1.250.000 llocs de treball que a dia d'avui no existeixen».

Millor que el 2016

D'altra banda, les vendes de Seat a tot el món han arribat als 435.500 vehicles entre gener i novembre, fet que suposa un creixement del 14,7% respecte al mateix període de l'any anterior i ja superen totes les del 2016, segons va informar ahir la companyia.

Les vendes de Seat també han augmentat el mes de novembre, quan va lliurar un total de 40.400 cotxes, el 18,7% més que en el mateix mes del 2016, gràcies a l'important increment de les vendes a Alemanya, el 25,6%, i a Espanya, 19,8%. També van impulsar les vendes el novembre el creixement en altres mercats com Turquia (58%), Bèlgica (30%), Països Baixos (29,5%) i Polònia (29,1%). El vicepresident Comercial de Seat, Wayne Griffiths, va destacar que el novembre es va mantenir el ritme de creixement d'octubre i que es va superar les vendes de tot el 2016, quan encara falta un mes per acabar el 2017, «és un èxit», que s'ha aconseguit gràcies a l'«ampliació i renovació de la gamma» i al treball de tot l'equip i de la xarxa de concessionaris.