Iberpotash va invertir l'any passat en les seves instal·lacions a Catalunya 95,8 milions d'euros i va generar un valor econòmic directe de 260 milions d'euros, segons es desprèn de la tercera edició de la Memòria Social de l'empresa que explota els recursos miners del Bages i que recull tots els indicadors de la companyia relatius a l'exercici 2016.

La Memòria Social s'ha dut a terme de nou seguint les directius per a l'elaboració de memòries de sostenibilitat del Global Reporting Iniciative (GRI G4) que permet analitzar tots els indicadors de sostenibilitat. El document vol reflectir «el compromís d'ICL cap a la transparència vers la societat, els treballadors, els proveïdors i l'entorn més immediat i pel desenvolupament plenament sostenible», segons afirma la companyia en una nota.

Segons explica el conseller delegat d'ICL Súria&Sallent, Carles Aleman, en la mateixa nota, «la Memòria Social és la constatació que continuem avançant en el camí cap a la total transparència en la nostra activitat a Catalunya i cap allò que anomenem economia circular però, també, amb el desenvolupament social i econòmic del nostre territori. Hem fet un gran exercici per posar a l'abast de tothom tots els nostres paràmetres».

La memòria recull dades com la realització de prop de deu mil hores de formació en seguretat i salut laboral i 1.360 xerrades amb la participació de 7.757 persones o l'increment de la plantilla de divuit persones, la majoria de caràcter eventual o temporal.