El nombre de turistes que van arribar al novembre a Catalunya van sumar 986.712 persones, cosa que suposa el 2,3% menys que al novembre de l'any passat, segons les dades de l'Estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) publicades aquest dijous per l'institut d'estadística espanyol. En l'acumulat dels onze primer mesos de l'any, el nombre de turistes que han visitat Catalunya se situa en 18.223.294 persones, el 6,1% més que en el mateix període de l'any passat. Aquesta xifra agregada de turistes estrangers a Catalunya fins al novembre ja supera amb escreix el nombre de turistes de tot l'any 2016 (18.139.177 visitants), que va suposar una xifra rècord en termes anuals. Al novembre de l'any passat, el nombre de turistes estrangers a Catalunya també va retrocedir i ho va fer en l'1,88% en taxa anual.

En el conjunt de l'estat espanyol, el nombre de turistes estrangers que van arribar al novembre es va situar en 4,4 milions de turistes internacionals, un 7,4% més que en el mateix període del 2016. En els onze primers mesos de l'any, a l'Estat van arribar a 77,8 milions de visitants estrangers, un 9,1% més.

En les dades desagregades que facilita l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per les principals comunitats autònomes turístiques de l'Estat (Andalusia, Illes Balears, Canàries, País Valencià i Comunitat de Madrid), Catalunya és l'única on el nombre de visitants estrangers disminueix en relació amb el mateix mes de l'any passat.

Tot i aquesta caiguda del turisme estranger al novembre a Catalunya, el territori del Principat és al novembre la segona geografia de l'Estat més atractiva per ser visitada pels estrangers per rere de les Canàries. Mentre Canàries va rebre al novembre el 28,2% del total dels estrangers que van visitar l'Estat, Catalunya va rebre el 22,4% del total. El tercer territori va ser Andalusia amb el 13% del total.

A Catalunya, el principal país emissor va ser França amb el 22,1% del total dels turistes estrangers que van arribar al novembre a terres catalanes.