La situació política a Catalunya no ha afectat el negoci del 75,6% de pimes industrials catalanes, mentre que el 18,4% assegura haver reduït les vendes per aquest motiu. És el resultat d'una enquesta de PIMEC sobre l'evolució de la pime industrial catalana el 2017 i les perspectives per al 2018, presentat aquest dimarts.

El president de la patronal de les petites i mitjanes empreses, Josep González, va destacar en roda de premsa la «solidesa i potència» del sector industrial català i va assegurar que la situació política no ha tingut un impacte rellevant en la pime industrial. «Des de PIMEC som optimistes», va afirmar González.

El director de l'Observatori de PIMEC, Modest Guinjoan, va celebrar que el 2017 ha estat «un bon any» per a les pimes industrials -un 61% ha augmentat vendes. De cara a les expectatives per al 2018, Guinjoan va constatar que l'informe indica que hi haurà una «continuació» dels bons resultats de l'any passat, ja que un 66% dels enquestats espera augmentar la seva activitat global.

Amb relació a l'afectació per la situació política, un 87,8% dels enquestats ha indicat que tampoc ha tingut incidència sobre les decisions d'inversions, mentre que un 9,5% ha dit que els ha afectat negativament. Pel que fa a l'impacte sobre les vendes, del 18,4% que ha assegurat que les han reduït, un 10% ha disminuït el nivell de vendes més d'un 3%.