El director general de Negoci de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, "lamenta profundament" les declaracions pronunciades la setmana passada, en el marc d'unes jornades immobiliàries a Madrid, en les quals va assenyalar que els desnonaments són una "llegenda urbana", i ha expressat públicament les seves disculpes.

"Em retracto públicament i sincerament de les meves paraules i vull demanar disculpes a totes aquelles persones que s'han pogut sentir ofeses. Els qui em coneixen, saben molt bé que el que vaig dir no és el que penso ni reflecteix la meva manera de veure les coses, i em sap greu", ha afirmat aquest dimecres Alcaraz.

"L'accés de totes les persones a un habitatge digne ha estat sempre una de les prioritats de CaixaBank", ha assenyalat Alcaraz, qui ha explicat que l'entitat "té per norma" mirar d'evitar qualsevol situació de desnonament, per la qual cosa aplica criteris de flexibilitat en les reestructuracions del crèdit i atenció a la situació personal de cada client.

"Tot amb l'objectiu d'evitar sempre el procediment judicial i el desnonament. Un compromís ferm que complementa la tasca de l'Obra Social 'la Caixa', que compta en aquests moments amb més de 33.000 habitatges socials per a col·lectius amb dificultats", ha indicat.

"Sento de debò unes declaracions que han estat desafortunades en tots els seus termes i que en absolut es corresponen amb el que penso ni amb les meves actuacions professionals al llarg de 30 anys de trajectòria en el sector, ni tampoc amb els valors i el model de gestió de la nostra entitat", ha conclòs Alcaraz.