El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, assegura que les previsions de l'entitat bancària no inclouen que es pugui tornar a produir «un xoc com el de l'1 d'octubre» i confia que en els propers mesos es vagi restablint la «normalitat democràtica». També va indicar que la repetició d'un episodi d'aquestes característiques «faria baixar dràsticament les estimacions de creixement català per a enguany i passarien del 2,8% a l'1%».

El president del banc també es va referir en una conferència a Sabadell, llar històrica del banc, al trasllat de la seu social de l'entitat a Alacant i va dir que li va doldre «més que a ningú». Amb tot, adverteix que «a hores d'ara tothom ha entès que no hi havia una altra cosa a fer» perquè es van viure unes «circumstàncies extraordinàries d'incertesa i inestabilitat institucional» que es van traduir en «nerviosisme i moviments de diners que podien generar una situació d'inestabilitat financera». Oliu diu que el banc sempre se sentirà arrelat a Sabadell.

Per la seva banda, el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, va explicar que no preveuen que el conflicte polític tingui «un impacte substancial o molt perceptible» en els objectius de creixement de l'economia catalana durant el 2018 si es porta «pels canals habituals».

En el marc de la III Jornada Tributària organitzada pel Col·legi d'Economistes, Casas va assegurar que si el problema polític que, va puntualitzar, «no desapareixerà», es planteja «en un nivell més clàssic de debat parlamentari i de conflicte típic», la tensió «es reduirà» i també «l'impacte que va tenir en sector més sensibles» durant el darrer trimestre de 2017.

D'altra banda, el degà de la institució va puntualitzar que «si es perllonga el conflicte amb elements de violència física» i «els xocs es converteixen en estructurals», la situació política acabarà «tenint efectes» i «retindrà inversions o projectes».