Miró Electrodomésticos ha presentat en el Jutjat Mercantil 3 de Barcelona una proposta de conveni acompanyada d'un pla de viabilitat i de pagaments que preveu l'entrada d'inversors industrials i mantenir tots els llocs de treball de la seva plantilla actual, de 133 empleats.

Segons va informar la compa-nyia ahir en un comunicat, aquesta proposta permetrà superar el procés concursal si l'aprova la junta de creditors el proper 9 d'abril.

El pla de viabilitat passa per la millora dels seus resultats econòmics a través de mesures que s'han implementat en l'últim any, centrades a focalitzar les operacions a les botigues més rendibles, en l'automatització de processos i en l'externalització de l'aparell logístic.

La reestructuració de la companyia catalana ha contribuït a reduir del 57% les despeses d'estructura, incrementar el 35% les referències de producte, tancar acords amb dos nous proveïdors estratègics per al sector informàtic i posar el seu focus d'atenció en el comerç electrònic, entre altres mesures.

A més, Miró ha dissenyat un pla de negoci 2018-2023 que contempla l'obertura de noves botigues cada any --en aquests moments compta amb una xarxa de 23-- amb un model de comerç de proximitat, la introducció de noves marques i línies de negoci, el desenvolupament del mercat empresarial (B2B) i l'optimització de costos.