14 de febrer de 2018
14.02.2018
40 Años
40 Años

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central clou l'any ajudant 27 noves iniciatives

Les activitats organitzades al llarg del primer any de vida van arribar a 1.080 persones i es va generar la creació de 54 nous llocs de treball

14.02.2018 | 00:00
Equip de l´Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central a la presentació que es va fer a Manlleu

L'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central va tancar el seu primer any de vida acompanyant 27 noves cooperatives i entitats d'economia social a l'Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès. La seva posada en marxa, i la consolidació de les existents, va comportar la creació de 54 nous llocs de treball. A més a més, durant el 2017, les accions impulsades des de l'Ateneu i les que van tenir la seva col·laboració van arribar a 1.080 persones.

La coordinadora de l'Ateneu, la manresana Alba Rojas, ha fet un balanç molt positiu del primer any d'activitat. «Era un objectiu molt ambiciós i l'hem assolit», ha remarcat. Rojas també ha valorat altres aspectes com ara que «que comencem a ser visibles, a ser presents al territori, i que hi ha administracions públiques i centres de formació que s'estan plantejant donar a conèixer aquest model com un model viable». Més enllà de complir els indicadors quantitatius, apunta que els ateneus es plantegen un triple repte: «Una part de visibilitat, una de fer-nos presents com a alternativa i una de poder incidir en la feina que ja s'està fent als ens locals».

Les comarques d'Osona, amb deu, i el Bages, amb vuit, concentren la major part de les cooperatives i entitats de l'economia social a les quals s'ha fet l'acompa-nyament des de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central en el seu primer any de funcionament.

Quant a les activitats del 2017, en total, es van fer 67 acompanyaments, diverses sessions sectorials amb professionals, la participació en fires i jornades de diverses localitats de la Catalunya Central i una tasca de recerca i divulgació per fer una fotografia exacta de l'estat de l'economia social i solidària en el territori.

Amb l'oficina de treball al Palau Firal de Manresa, l'Ateneu el formen les 6 cooperatives que el van impulsar (Gedi, Frescoop, L'Arada, Sambucus, Dies d'agost i Set-C), i un equip tècnic amb 4 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema