El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar ahir que el Govern espanyol rebaixarà les tarifes de navegació aèria de ruta el 12% per al 2019, el triple del previst inicialment, mentre que es mantindran les reduccions per al 2018 (3%) i el 2020 (5%). De la Serna va assegurar que aquests beneficis per a les aerolínies es quantificaran en un estalvi de 25 milions aquest 2018 i 130 milions d'euros el 2019, dels quals gairebé 70 corresponen a l'augment de la rebaixa anunciada ahir.

El ministre va subratllar que «la decisió ha estat possible gràcies a l'excel·lent evolució del trànsit aeri i a l'esforç que ha fet Enaire des del punt de vista de l'eficiència2, cosa que permetrà, segons va dir, «traslladar els beneficis als aeroports, a les aerolínies i als passatgers».

En aquest sentit, el ministre va apuntar que després de les reduccions plantejades, l'Estat tindrà les tarifes a la navegació aèria més baixes de la Unió Europea i va destacar el compromís del govern espanyol per aconseguir un espai aeri europeu unificat.