El valor de les exportacions d'elaborats carnis va augmentar el 9% el 2017, i va arribar fins als 1.066 milions d'euros, fet que suposa duplicar la xifra del 2007, segons un estudi sectorial elaborat per Informa. El valor del mercat d'elaborats carnis va experimentar un augment de l'1,3% l'any passat, xifra en uns 6.900 milions d'euros, en un context d'ascens moderat del consum intern. Les importacions es van situar en 364 milions, el 3,2% menys. El superàvit de la balança comercial es va situar així en 702 milions d'euros, el 17,4% més que el 2016. El 2017, les vendes espanyoles van ascendir el 14% a Itàlia i l'11% a França, països que, al costat d'Alemanya , Regne Unit i Portugal, representen el 63% del total exportat. Pel que fa a la procedència de les importacions, va sobresortir el retrocés de les procedents de Portugal i Països Baixos (el 29% i el 32%, respectivament), alhora que van créixer les originàries d'Alema-nya, França i Itàlia.