El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Román Escolano, va afirmar ahir al Congrés que s'està «lluny de poder parlar d'una bombolla immobiliària», malgrat el constant augment dels preus de l'habitatge en els últims mesos.

En ser preguntat instants abans de comparèixer davant la Comissió d'Economia per si l'encariment dels preus de l'habitatge, particularment del lloguer, respon a una nova bombolla en el sector, va replicar que el sector «s'està recuperant d'una caiguda molt forta en la crisi» i que «estem lluny de poder parlar d'una bombolla immobiliària. El pes de la construcció ha baixat 8 punts des de poc abans de la crisi. Hem de parlar, més aviat, d'una recuperació del sector important per la millora de l'economia i l'ocupació».

Ocupació per accedir a habitatge

D'altra banda, el nou ministre d'Economia va defensar que el Govern ja ha presentat «un pla ambiciós d'habitatge recentment», en referència al Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021, aprovat pel ministeri de Foment. En aquest sentit, va afirmar que «el més important per afavorir l'accés de les famílies és la creació d'ocupació», i que el país «ha d'absorbir encara una quantitat molt important de la desocupació creada en la crisi». Escolano també va preveure que la renda de les famílies continuarà creixent i millorarà l'accessibilitat a l'habitatge.