El Govern xinès ha respost a l'amenaça dels Estats Units d'aplicar aranzels per import de 50.000 milions de dòlars anuals (40.744 milions d'euros) a 1.300 productes xinesos amb la imposició d'un gravamen del 25% a les importacions des dels EUA de 106 productes, inclosos automòbils, soia o whisky.

El ministeri de Finances de la Xina va anunciar ahir la resposta del gegant asiàtic en un comunicat, on assenyalava que la decisió nord-americana «viola clarament les normes de l'Organització Mundial del Comerç (OMC) i els drets i interessos legítims de la Xina, i amenaça els interessos econòmics i la seguretat del país». D'aquesta manera, el ministeri ha indicat que l'abast de les mesures del Govern xinès equivaldrà a uns 50.000 milions de dòlars en importacions procedents dels EUA, equilibrant la resposta de Pequín a la decisió anunciada per Washington. Per la seva banda, el ministeri de Comerç de la Xina va expressar la seva «condemna» a la decisió nord-americana de gravar els productes xinesos amb aranzels de fins al 25%.

«Sense tenir en compte les declaracions de la Xina, els EUA van anunciar les propostes d'aranzels que són completament infundades, una pràctica unilateralista i proteccionista típica que la Xina condemna enèrgicament i a la qual s'oposa fermament», va assenyalar el ministeri. Dimarts, l'Oficina del Representant de Comerç Exterior dels EUA va anunciar la imposició d'aranzels per import d'uns 50.000 milions de dòlars a 1.300 productes xinesos.