l canvi de domicili social a València i la modificació de l'article 4 dels estatus socials sobre la competència del trasllat de la seu social, que ara passa a ser per acord del consell d'administració, han capitalitzat bona part de les intervencions dels accionistes en la primera junta general que CaixaBank ha celebrat a la capital valenciana. Alguns dels intervinents han manifestat el seu malestar pel trasllat i també la seva oposició a delegar en el consell d'administració la capacitat de canviar el domicili social. Amb tot, la junta general ha aprovat la gestió, els comptes i resultats de l'exercici 2017 així com la delegació en el consell d'administració de la decisió de futurs trasllats, que ha rebut un 99% de suport dels accionistes.

Entre els punts de l'ordre del dia aprovats també s'inclou la modificació de la política de remuneracions dels consellers, que també ha rebut crítiques per part d'alguns accionistes, així com l'entrega d'accions a favor dels consellers executius i dels alts directius com a part del programa de polítiques de retribució variable. La junta també ha ratificat el nomenament de dos nous consellers, Eduardo Javier Sanchiz i Tomás Muniesa, que omplen la vacant per defunció de Salvador Gabarró i per la renúncia d'Antoni Masanell.

Gual: "Les seus socials no tenen termini de vigència, no té sentit especular"

Sobre el trasllat de seu, el president de CaixaBank Jordi Gual ha reiterat que es tracta d'una decisió tècnica adoptada per unanimitat pel consell d'administració per tal de garantir la seguretat jurídica, el negoci i l'accés al Banc Central Europeu, que estava sent "posat en qüestió" per la situació política.

A les preguntes de si CaixaBank tornarà a Barcelona, Gual ha respost que les seus socials "no tenen termini de vigència" i que "no té sentit especular sobre esdeveniments futurs".

Alguns dels intervinents també han preguntat sobre la vinculació de l'entitat amb la industria armamentística, un fet que el president de CaixaBank ha negat refermant els compromisos socials de l'entitat i amb els drets humans. Així mateix, també ha estat qüestionat sobre la relació amb la Casa Reial espanyola, sobre el que Gual ha respost que la política de l'entitat no passa per informar sobre terceres persones.