Josep Guitart ha estat escollit com a nou coordinador comarcal del Bages d'Unió de Pagesos, en subtitució de Joan Tatjé, que ha estat al capdavant d'aquest càrrec durant vint anys. La seva elecció es va fer el 22 de març passat.

Guitart té 47 anys i va néixer a Cabrianes (Sallent), on viu i treballa en els sectors de conreus herbacis, farratge i oví, en finques pròpies i d'altres arrendades. El nou coordinador comarcal porta 14 anys lligat a Unió de Pagesos. Explica a Regió7 que agafar el relleu a Tatjé «és tot un repte, perquè ha deixat el llistó molt alt», i que treballarà per «defensar la pagesia bagenca i acostar-la a la societat, perquè cal que tothom entengui que el sector primari és primordial», assegura. I és que, per a Guitart, defensar la pagesia «vol dir defensar els interessos de tots, no només dels pagesos».

El bagenc, que també és membre de la Comissió Permanent Comarcal del Bages, valora en termes de futur que l'agricultura «ha d'anar cap a la venda directa». Sobre quin és l'estat dels sectors avui dia, assenyala que el porcí «està molt bé» però que cal lluitar pel sector dels cereals i sobretot l'oví, que aquest any ha estat «un desastre, amb preus molt dolents», diu.