El nombre d'empreses constituïdes el mes de febrer a Catalu-nya se situa en 1.578 societats mercantils, cosa que suposa una caiguda de l'11,5% en relació amb el mateix mes de l'any passat, segons dades publicades ahir dimarts per l'institut d'estadística espanyol.

D'aquesta manera, Catalunya encadena nou mesos de descensos en la creació de societats mercantils, des del mes de juny de l'any passat.

Tot i aquesta caiguda, Catalu-nya és el segon territori de l'Estat espanyol amb el nombre més gran d'empreses creades, després de la Comunitat de Madrid, amb 2.092 societats, amb un increment del 17,5% en relació amb al febrer del 2017. Al conjunt de l'Estat espanyol, s'han creat 8.747 empreses el mes de febrer, amb una caiguda de l'1,1%.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) informa que el 18,8% de les empreses creades tenen la seva activitat en el sector del comerç, el 15,2% en la construcció, el 12,6% són immobiliàries, financeres o asseguradores i l'11,9% es dediquen a l'hostaleria.

L'INE també explica que els últims cinc anys, el mes de febrer ha estat un període temporal que ha registrat generalment descensos en la constitució d'empreses a l'Estat espanyol. Per contra, a Catalunya en els últims cinc anys només s'han registrat caigudes en la creació d'empreses en els últims dos anys.