Més de 190 empreses catalanes participaran aquest any al certamen Alimentaria. La 22a edició de la fira obrirà portes dilluns i romandrà oberta fins al dia 19 al recinte firal Gran Via de Barcelona. Com a novetat d'aquest any, Catalunya disposarà en exclusiva de l'espai Catalonia Food and Gastronomy HUB, una àrea d'uns 320 metres quadrats que oferirà més de 80 activitats entre degustacions, presentacions de productes, ponències, trobades sectorials o reunions empresarials. L'estand vol ser un «aparador» de la salut agroalimentària de Catalunya i un contenidor de la seva capacitat productiva, exportadora i empresarial.

Un altre esdeveniment destacat serà el tercer Fruit Business Forum, un espai de trobada i de promoció de les exportacions «d'un dels sectors més dinàmics de l'economia agroalimentària catalana», segons indiquen des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. D'altra banda, els Grups d'Acció Local Pesquers del Mediterrani nord-occidental hi presentaran un manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat dins la Dieta Mediterrània. En aquesta edició també es presentarà un directori on-line que permet buscar i conèixer els elaboradors catalans amb certificació «halal» i una guia per informar les empreses agroalimentàries que volen produir per al mercat d'aliments d'aquesta tipologia.