Més de 500 empresaris de tot l'Estat es van reunir ahir en la primera Trobada Empresarial pel Corredor Mediterrani del 2018, celebrada a Los Barrios (Cadis), per donar suport a la culminació del Corredor Mediterrani i reclamar que es completi l'Espanya radial amb l'Espanya circular.

En un comunicat, les entitats que formen part del Moviment #QuieroCorredor van explicar que ha estat impulsat amb l'objectiu de sol·licitar la culminació de la infraestructura ferroviària, per a persones i mercaderies, que unirà les comunitats mediterrànies espanyoles entre si i amb Europa, amb la finalitat de poder viatjar en la meitat de temps i que Espanya vagi el doble de ràpid.

Els responsables de la patronal de Cadis i de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) van ser els encarregats d'obrir l'acte. Sobre aquest tema, el president d'AVE, Vicente Boluda, va assegurar que «com millor connectades estiguin les regions, més unit estarà el país». Boluda va destacar que «un sistema ferroviari circular que completi el radial és imprescindible perquè la interconnexió i la integració espacial milloraran la competitivitat i el potencial de desenvolupament», i va afegir que «el turisme i les exportacions, les activitats que ens han fet sortir de la recessió, exigeixen infraestructures del segle XXI i una millor connectivitat i integració territorial». El president de la Confederació d'Empresaris de Cadis (CEC), Javier Sánchez Rojas, va apuntar que «a #QuieroCorredor el que demanem és la inversió des d'Algesires a la frontera francesa, per a una millor integració i desenvolupament social i econòmic».

A la reunió es va presentar l'acció itinerant del Moviment #QuieroCorredor, en què un autobús amb una exposició interactiva sobre el projecte recorrerà nou ciutats de l'arc mediterrani per simbolitzar el recorregut del Corredor Mediterrani, per sumar suports de la ciutadania. La primera parada serà avui i demà a Los Barrios. Les següents parades d'aquest autobús seran Granada, Màlaga, Cartagena, Lorca, Alacant, Castelló, Reus i Martorell. El tancament es farà en un gran acte empresarial el 27 de setembre a Barcelona.