Els principals sindicats catalans, CCOO i UGT, es mobilitzaran avui a favor d'unes pensions i uns salaris dignes en un primer de maig més polític de l'habitual a Catalunya, per la situació política.

Com en anys anteriors, CCOO i UGT de Catalunya han convocat una manifestació unitària pel centre de Barcelona que, amb el lema «Ara ens toca a nosaltres! + igualtat, + ocupació + salaris + pensions», arrencarà a les 11.30 hores a la confluència de Ronda Sant Pere amb passeig de Gràcia.

La setmana passada, els líders de CCOO i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, van demanar una mobilització massiva per a aquest primer de maig i van titllar d'«operació de maquillatge» l'acord entre el Govern i el PNB per augmentar les pensions l'1,6 % aquest any. CCOO i UGT animen els catalans a sortir al carrer el dia 1 de maig per lluitar contra la precarietat i la desigualtat laboral, que consideren que s'han agreujat durant els anys de la crisi, i contra les reformes laborals i les polítiques d'austeritat. A més d'aquestes reivindicacions, els convocants també volen aprofitar el dia 1 de maig per protestar per la sentència de La Manada. És per això que, davant de la pancarta principal del primer de maig, es col·locarà una altra pancarta amb el lema «No és abús. És violació #Noesno», impulsada per col·lectius feministes.

A Manresa no hi haurà cap acte organitzat pels grans sindicats, però sí que es durà a terme una manifestació promoguda per col·lectius anticapitalistes, que sortirà de la Ben Plantada a 2/4 de 12 del migdia.