La comissió organitzadora d'ExpoBages ha concedit el Pollet d'Or 2018 al grup manresà Gossos pels seus 25 anys de trajectòria. El Pollet d'Or és un premi que reconeix el paper de persones, empreses o entitats en la projecció de la ciutat de Manresa, una tasca que, segons reconeix l'ExpoBages, «Gossos ha dut a terme de manera intensa al llarg d'aquests 25 anys portant la seva música per escenaris de tot el país».

Amb el Pollet d'Or, la comissió organitzadora d'ExpoBages vol homenatjar el quintet nascut a Manresa pocs dies després que el grup hagi celebrat el seu 25è aniversari amb un concert a l'Auditori de Barcelona. El Pollet d'Or s'entregarà durant l'acte inaugural d'ExpoBages, que tindrà lloc el dissabte 19 de maig, a les 11.30 del matí a l'institut Lluís de Peguera, el centre educatiu que va veure néixer musicalment els Gossos, ara fa un quart de segle, i on el grup va fer algunes de les seves primeres actuacions.

ExpoBages se celebrarà els dies 18, 19 i 20 de maig pels carrers del centre de Manresa tot coincidint, un any més, amb la Fira de l'Ascensió que organitza la Unió de Botiguers i Comerciants de la Ciutat. Així, durant tot el cap de setmana hi haurà botigues obertes i prop de 150 expositors als principals carrers de la capital del Bages que hi donaran a conèixer els seus productes.

Batec del Centre Històric

D'altra banda, la fira presentarà enguany una nova proposta en el seu programa per fer un tast de les diferents propostes culturals que tenen lloc al llarg de l'any al Centre Històric de Manresa. L'activitat s'anomenarà El Batec del Centre Històric i es farà a la Plana de l'Om. L'organització avança que en l'escenari que s'hi instal·larà es podrà gaudir d'actuacions que aniran des de la música electrònica de Manrusionica fins al teatre o la música de talents emergents del Tarima, entre altres projectes culturals i artístics nascuts al Centre Històric. A la Plana de l'Om també hi haurà instal·lats els estands on s'oferirà informació sobre l'oferta turística del Bages.