Coca-Cola European Partners (CCEP) preveu invertir a Catalunya entre el 2017 i el 2018 un total de 16,6 milions d'euros, dedicats a millorar la innovació dels processos de producció a la planta que té a Martorelles (Vallès Oriental).

El 2017, la companyia va invertir 8,7 milions per adaptar les línies de fabricació per produir la beguda energètica Monster, la gamma de mixers Royal Bliss i la Fanta Spiral de vidre reomplible, que es van afegir a la producció de la fàbrica de Martorelles l'any passat.

L'empresa, creada el 2016 per la fusió de Coca-Cola Iberian Partners amb Coca-Cola Enterprises i l'alemanya Coca-Cola Erfischingsgertränke, ha explicat, en un comunicat, que part d'aquesta inversió també es va destinar a adaptar la sala de processos per a la producció de Monster.

El 2018, la firma preveu invertir uns altres 7,9 milions d'euros en projectes d'estalvi energètic, com la millora del sistema d'il·luminació de la planta, i a la reconstrucció del magatzem de recanvis, la implementació de carretons laserguiats, el desenvolupament d'una nova ampolla PET per a Fanta Spiral i la incorporació de noves empaquetadores.

Coca-Cola European Parterns ha elaborat un estudi d'impacte socioeconòmic de la seva activitat a Catalunya que destaca que la seva contribució total a l'economia catalana puja a 1.047 milions, fet que suposa un 0,5% del PIB de la comunitat catalana.

L'empresa dóna feina, a més, de forma directa, a més de 806 persones, als quals caldria sumar-ne 13.980 més generats a través de la xarxa de proveïdors, distribuïdors, comerços i establiments d'hotels i restauració.

A més, assenyala que Coca-Cola patrocina anualment 2.700 esdeveniments de caràcter esportiu, cultural, musical, mediambiental i solidari a la comunitat catalana.