El Centre de Desenvolupament Empresarial de l'Ajuntament de Manresa (CEDEM) ofereix aquest proper mes de juny diversos cursos adreçats a persones emprenedores i empreses amb l'objectiu de millorar la seva formació i ampliar els recursos per poder consolidar la teva idea de negoci o fer créixer la teva empresa.

La formació programada durant aquest proper mes està adreçada a donar informació prèvia necessària a les persones autònomes per a la gestió dels seus projectes; a utilitzar el videobranding i els mitjans audiovisuals per millorar les seves estratègies de comunicació; així com conèixer eines estratègiques per fer una adequada acció comercial i captar nous clients.

Les places són limitades i s'adjudicaran per ordre d'inscripció a l'adreça www.manresa.cat/cedem

Cursos programats

10 coses que els autònoms han de saber i ningú els explica

Dilluns, 4 de juny de 9.30 a 13.30h

L'objectiu de la sessió és abordar totes aquelles qüestions per tal que la persona autònoma estigui informada a l'avançada i, arribat els cas, sàpiga com actuar. En una sola sessió les persones participants trobaran resposta a dubtes que, en algun moment de l'operativa del seu dia a dia o en la fase de planificació del seu projecte, s'han arribat a plantejar: incentius, pluriactivitat, contractació de familiars, límit per facturar, atur, entre d'altres.

Adreçat a persones emprenedores que estan planificant el seu projecte empresarial i/o empresaris individuals o professionals autònoms amb la seva empresa ja en funcionament.

10 coses ++ que els autònoms han de saber i ningú els explica

Divendres, 8 de juny de 9.30h a 13.30h

Aquesta sessió pretén aprofundir en la problemàtica del treball autònom, abordant deu noves temàtiques que afecten directament qualsevol persona treballadora autònoma i que és necessari que coneguin.

És una sessió de continuïtat del curs "10 coses que els autònoms han de saber i ningú els explica".

Adreçat a persones emprenedores que estan planificant el seu projecte empresarial i/o empresaris individuals o professionals autònoms amb la seva empresa ja en funcionament.

Videobranding com a eina per reforçar la teva marca personal

Dimecres, 20 de juny de 9 h a 14 h

Els experts afirmen que, en dos o tres anys, més del 75% del trànsit a Internet serà en format vídeo. Impressionant, oi? Una dada impactant que, sens dubte, l'àmbit de l'emprenedoria no pot ignorar.

L'objectiu principal d'aquest curs és dotar els participants dels coneixements i eines necessàries perquè puguin incorporar el videobranding en el seu projecte emprenedor. És a dir, que aconsegueixen reforçar la seva marca personal o projecte empresarial amb l'ajuda de mitjans audiovisuals.

A partir d'una acurada combinació de teoria i pràctica els participants descobriran els secrets que s'amaguen darrere els vídeos més exitosos i aprendran a millorar les seves estratègies de comunicació, tan personals com empresarials.

Adreçat a persones emprenedores en general que vulguin crear o reforçar la seva marca personal i/o projecte empresarial amb l'ajuda d'eines innovadores.

Com captar els primers clients

Dimecres, 27 de juny de 9 a 15h

Els objectius d'aquesta sessió intensiva són, per una banda, dotar d'eines i coneixements per saber marcar l'estratègia i l'operativa comercials els emprenedors, necessària per captar els primers clients i, per l'altra, dotar-los dels coneixements que els permeti generar un argumentari de vendes potent a emprenedors que comencen i saber fer una adequada acció comercial. Adreçat a emprenedors.

240 usuaris han passat pel CEDEM el primer quadrimestre del 2018

En el primer quadrimestre del 2018, el CEDEM , Centre de desenvolupament empresarial, ha atès un total de 240 usuaris, persones que han acudit al CEDEM amb una idea empresarial i s'han donat d'alta mitjançant el nostre punt PAE (Punt atenció a l'emprenedor), 29 empreses. Pel què fa a la formació, s'han realitzat 41 sessions formatives amb un total de 253 assistents.

Des del CEDEM, també s'ofereixen diferents programes d'acompanyament una vegada les empreses ja estan al mercat, com són el programa ACCELERA, Acceleradora d'empreses de la Catalunya Central, per a startups de menys de 5 anys , l'Accelera el Creixement, programa per fer créixer Pimes de més de 5 anys, el programa CEDEM+, que consisteix en un acompanyament expert a emprenedors i microempreses de recent creació, la col·laboració amb el programa Consolida't destinat a autònoms i Futurmod, programa per a empreses del sector moda.

Un ventall ampli de programes per satisfer el màxim les necessitats de les persones que s'adrecen al CEDEM amb l'objectiu de trobar un recolzament al seu projecte emprenedor.