Els preus van pujar el 2,3% el maig a Catalunya en relació amb el mateix mes de l'any passat, l'augment més alt des de l'abril del 2017 (2,8%). L'encariment de la vida es deu sobretot als carburants i combustibles, que van augmentar el 9,4% al Principat.

Els preus associats a l'habitatge han crescut el 2% a causa de l'increment de costos de l'electricitat, segons informa l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Destaca també l'augment de preus dels paquets turístics, del 5,4%.

Catalunya és la segona autonomia on més s'encareix la vida, només per darrere de Castella-la Manxa (2,4%). Al conjunt de l'Estat espanyol, la taxa anual de l'IPC se situa en el 2,1%. D'altra banda, en relació amb el mes anterior, l'increment del cost de la vida al maig ha estat del 0,9% tant a Catalunya com a Espanya.

En relació amb la tendència que portaven l'últim any, els preus s'han disparat aquest maig a Catalunya. A l'abril l'IPC anual va ser de l'1,2%. Des del setembre del 2017 que no es veien taxes superiors al 2%. Els preus dels productes energètics en el darrer any han fluctuat: el maig de fa un any van augmentar el 8,1%, el gener van arribar a baixar el 0,9%, l'abril s'encarien el 2,5% i el maig d'enguany tornen a pujar el 8,1%.