L'estat dels polígons industrials del Bages se sotmetrà a debat el proper 6 de juliol en la 5a reunió d'Associacions Empresarials de Polígons del Bages, coorganitzada pel Consell Comarcal del Bages, l'Ajuntament de Manresa i Eurecat-CTM amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La jornada, anomenada «Innovació en la modernització dels polígons d'activitat econòmica», tractarà qüestions com l'economia circular i la gestió sostenible dels recursos, l'eficiència energètica, i la mobilitat i les telecomunicacions als polígons.

El conseller de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, Joan Badia, diu que «les infraestructures, els equipaments i els serveis dels polígons són elements essencials per a la competitivitat de les empreses i per a la seva activitat empresarial. Però actualment molts polígons mostren signes d'obsolescència i requereixen inversions per la seva modernització». L'objectiu dels organitzadors és que, amb aquesta jornada, els tècnics municipals i les empreses dels polígons del Bages puguin conèixer les innovacions i els projectes per modernitzar els polígons d'activitat econòmica i les solucions tecnològiqu es disponibles per aconseguir-ho.

La jornada es farà a Eurecat-CTM, a partir de les 10h del matí, i constarà d'una ponència inicial sobre el Pla de modernització de polígons de la Diputació de Barcelona, a càrrec de Montserrat Rico, tècnica del servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona. Tot seguit, el responsable de projectes pel sector públic d'Eurecat, Daniel Raya, exposarà els reptes en la innovació tecnològica als polígons, i Pol Valero, cap del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa, explicarà les noves tendències en Smart Polígons.

Posteriorment, s'organitzaran tres espais de debat. En el primer, es debatrà sobre la recollida mancomunada de residus, la gestió intel·ligent dels recursos i la simbiosi industrial, entre d'altres, i hi participaran el departament de Ter-ritori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Consorci de Residus del Bages, l'Oficina de simbiosi de Bufalvent i múltiples empreses de la comarca. En el segon, es repassaran les tendències en eficiència energètica als polígons i hi participaran el Gremi d'Instal·ladors del Bages, l'Agencia de l'Energia del Bages i empreses del sector energètic comarcal. En el darrer espai s'exposaran les millores de mobilitat i serveis de telecomunicació, i s'abordaran qüestions com els avantatges de la fibra òptica, els sistemes de reconeixement de matrícules pels accessos o el car sharing a través de la participació d'operadores de telecomunicacions i d'empreses de transports i seguretat de la comarca.