Semen Cardona ja ha arribat a Àsia. Divendres passat l'empresa del Bages va inaugurar el seu primer centre d'inseminació artificial (CIA) a les Filipines. La planta va començar l'activitat de la seva primera fase amb la incorporació d'un centenar de verros joves, i iniciarà la producció al llarg d'aquesta tardor. A banda, d'aquí a un mes culminarà la posada en marxa de la segona fase, que inclou un total de 200 exemplars que estaran a ple rendiment abans que s'acabi l'any.

La inauguració d'aquest nou equipament va tenir la participació d'unes 150 persones, entre les quals hi havia els màxims responsables de l'empresa, així com també el seu soci local, Plaridel, amb qui s'ha constituït la filial Semen Cardona Filipines. A l'acte hi van assistir, també, autoritats locals, com el director general de Porcicultura.

Les Filipines reben exportacions de Semen Cardona des de fa més de 10 anys. Aquesta inversió, segons expliquen els del Bages, «servirà per acostar la producció, reforçar l'aposta comercial i garantir més agilitat a l'hora de la distribució». A més, diuen, la importació de verros «procedents de les millors genètiques desenvolupades a Europa» suposarà «una millora substancial de l'espècie en el sector ramader filipí» i «constituirà una plataforma estratègica excel·lent pel nostre pla d'expansió pel continent asiàtic».

El CIA de Semen Cardona Filipines és en una zona agrícola i forestal aïllada de la concentració porcina del país. Això reforça la garantia de bioseguretat total, asseguren fonts de l'empresa, que afegeixen que «el centre disposa de les tecnologies més avançades i d'uns sistemes pioners en matèria de benestar animal».

Actualment, Semen Cardona exporta a més de vint països d'Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica i comercialitza prop de tres milions de dosis anuals.