MicroBank, el banc social de CaixaBank, ha concedit 4.083 milions d'euros per finançar 744.374 microcrèdits a emprenedors i famílies durant l'última dècada, segons el balanç presentat ahir pel conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

MicroBank, va explicar Gortázar en roda de premsa, és un dels pilars fonamentals del «model de fer banca social i responsable» de CaixaBank, juntament amb la protecció del medi ambient i el bon govern corporatiu.

Per al conseller delegat de l'entitat, la xifra d'operacions finançades, més de 700.000, és especialment rellevant en una etapa de «gravíssima» crisi financera en la qual el sector ha caigut, mentre que MicroBank ha crescut i ha multiplicat per deu la seva cartera gràcies a l'increment del nombre de productes, clients i d'acords de col·laboració amb diferents entitats.

El banc social, filial 100% de CaixaBank i líder en microfinances a Espanya, ha concedit en els seus deu primers anys d'existència 135.547 microcrèdits a emprenedors i negocis per valor de 1.469 milions i 608.827 microcrèdits a persones i famílies amb dificultat d'accés al finançament bancari tradicional per valor de 2.614 milions d'euros. L'import mitjà dels microcrèdits per a negocis ha estat de 10.838 euros i de 4.294 euros per als de caràcter familiar.

Quant als resultats, Gortázar va destacar que, després de deu anys, el 77% dels negocis oberts amb aquesta forma de finançament continuen operatius, i que el nivell de morositat ha estat molt per sota del sector.

CaixaBank ha invertit 285 milions d'euros a MicroBank, va dir Gortázar, que va mostrar el seu «orgull» pels resultats obtinguts amb el seu banc social.