El primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, considera que el país obre «una nova pàgina» després del tancament per part de l'Eurogrup de l'última revisió del rescat, vuit anys després que s'iniciessin aquests programes d'assistència per salvar l'economia hel·lena.

«Dijous vam tenir un acord històric pel qual el deute grec torna a ser viable», va declarar Tsipras durant una trobada amb el president grec, Prokopis Pavlopoulos. «No significa que hàgim d'abandonar la senda prudent de l'equilibri fiscal i les reformes estructurals (...), però sí que podem deixar els memoràndums i l'austeritat extrema», va afegir. Tres rescats internacionals després, i amb l'economia intentant remuntar després de perdre una quarta part del seu valor, Tsipras afronta ara amb optimisme un futur davant el qual fins i tot es permet fer broma. El primer ministre va arribar a prometre que es posaria corbata després de la fi dels rescats: «Una aposta és una aposta».

Grècia sortirà oficialment del rescat el proper 20 d'agost, després de rebre gairebé 300.000 milions d'euros des del 2010, any en què es va signar el primer rescat hel·lè. Només al tercer programa s'hauran injectat a l'economia grega un total de 61.900 milions d'euros quan es completi l'últim pagament. Dels 15.000 milions d'euros de l'últim tram del rescat, Grècia en reservarà 5.500 per al pagament de serveis de deute i utilitzarà els 9.500 restants per construir una reserva d'efectiu, que ascendirà en total a 24.100 milions d'euros i servirà per cobrir necessitats financeres durant un període de 22 mesos. Així mateix, el Govern s'ha compromès a mantenir un superàvit primari (sense tenir en compte el pagament dels interessos del deute) del 3,5% del PIB fins al 2022 i del 2,2% des d'aquest any fins al 2060.