La cafeteria i restaurant Abat, de Manresa, celebrarà demà el seu vuitè aniversari amb diverses activitats vinculades a l'emprenedoria i la innovació.

A les 5 de la tarda, un parlament de David Andrés, director executiu i cofundador de l'empresa Sharge i membre del Parlament Europeu dels Joves, obrirà una celebració que tindrà una tertúlia amb les ponències de Martina Font, codirectora de l'empresa Font Packaging Group, CEO de Kartox i finalista del Premi Jove Empresari 2016 organitzat per AIJEC (Joves Empresaris de Catalunya); Òscar Dalmau, director del Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa; Kristina Kellerer, experta en captació de talent digital, consultora d'Advantatge Consultores i directora de projectes (Challenge Director) de Pangea; i Marina Moreno, especialitzada en coaching i intel·ligència emocional i responsable de recursos humans d'Accenture. Els ponents explicaran les seves experiències com a joves empresaris.

Després del debat, començarà un taller d'innovació de caràcter competitiu però lúdic, en el qual un centenar llarg de persones hauran d'enfrontar-se a un repte empresarial i desenvolupar-lo a través d'unes directrius que l'empresa InovaGlobe (encarregada de gestionar i coordinar l'activitat) haurà establert. A l'anomenat Challenge hi podran participar equips de quatre persones que, amb dues hores com a màxim, hauran de resoldre un dels quatre reptes que se'ls proposin i que tindran a veure amb alimentació, tecnologia, energia o ciutat intel·ligent. La competició, que serà gratuïta, estarà guiada pel fundador d'InovaGlobe, el manresà Esteve Pla (1999) que, amb només 17 anys, va proclamar-se guanyador de l'iFest 2016, un certamen impulsat per Catalunya Emprèn i la Generalitat. Pla, a més, va participar, l'any passat, en el programa d'innovació disruptiva d'àmbit europeu Imagine Express. Un cop s'acabi l'activitat, un jurat expert en la matèria avaluarà tots els projectes desenvolupats i escollirà els dos que creguin millors. El primer equip finalista guanyarà invitacions per participar al Festival UNLEASH organitzat per Pangea, considerat l'esdeveniment de talent i creativitat per a joves més important de l'Estat espanyol. Els segons classificats seran premiats amb un passi gratuït a InovaExpo Andorra. Qui vulgui inscriure's a la iniciativa ho pot fer a través de l'enllaç: www.inovaglobe.com/abat.

La festa clourà amb un concert en directe a la terrassa del local a càrrec de Side Chick.