El consell d'administració de BBVA va celebrar ahir a Barcelona la seva reunió mensual, en la qual va abordar la transformació digital del banc, l'evolució de la seva franquícia a Catalunya i va acordar modificar la composició de les seves comissions.

De fet, el consell de l'entitat, que presideix Francisco González, va arribar dimarts a Barcelona, on va mantenir reunions de treball amb executius de diferents àrees per analitzar els avenços i pròxims passos a realitzar en l'estratègia digital de l'entitat. «Estem en un moment increïble per al BBVA. El grup fa més d'una dècada que treballa en la seva transformació i ja n'estem recollint els fruits», va dir González, que va recalcar que el banc no pot quedar-se aquí i que ja està pensant «en els pròxims de cinc a deu anys».

Durant aquestes sessions prèvies, directius i consellers van abordar temes com la creixent importància de les dades en el negoci bancari, el potencial a llarg termini de tecnologies com el blockchain (cadena de blocs) o les noves formes de treball, segons va informar ahir BBVA.

En la seva reunió d'ahir, el consell va repassar l'evolució dels resultats del Grup i, en particular, els obtinguts a Catalunya, que representa aproximadament el 20 % del total de la seva cartera a Espanya. «Estem molt satisfets amb l'evolució dels resultats a Catalunya, així com amb els del conjunt d'Espanya», va indicar el conseller delegat del BBVA, Carlos Torres, qui també va destacar que l'avanç de la digitalització a Espanya és «exemplar». A tancament de març, el Grup BBVA tenia 24 milions de clients digitals, dels quals 19,3 milions operen des del mòbil. L'objectiu de l'entitat és que la meitat dels clients siguin digitals a final d'aquest any i assolir aquest mateix percentatge de clients mòbils al llarg del 2019.

El consell d'administració va aprovar també modificar la composició de les seves comissions. Així, la Comissió Delegada Permanent estarà presidida per Francisco González i els vocals seran Carlos Torres, José Maldonado, Susana Rodríguez, Carlos Loring i Jaime Caruana. José Miguel Andrés serà el president de la Comissió d'Auditoria i Compliment, integrada per Belén Garijo, Lourdes Máiz, Juan Pi i Ana Peralta, i també de la Comissió de Nomenaments, que tindrà Lourdes Máiz, José Maldonado, Susana Rodríguez i Belén Garijo. La presidenta de la Comissió de Retribucions serà Belén Garijo i els vocals seran Tomás Alfaro, Carlos Loring, Lourdes Máiz i Ana Peralta, mentre que la Comissió de Riscos estarà presidida per Juan Pi i formada pels vocals José Miguel Andrés, Carlos Loring, Susana Rodríguez i Jaime Caruana. La Comissió de Tecnologia i Ciberseguretat estarà presidida per Carlos Torres i integrada pels vocals Tomás Alfaro, Sunir Kumar, Juan Pi, Jaime Caruana i Jan Verplancke.