L'Agrupació Europea de Caixes d'Estalvis i Bancs Detallistes (ESBG) ha presentat la candidatura del manresà Isidre Fainé, actual president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), per presidir l'Institut Mundial de Caixes d'Estalvis i Bancs Detallistes (WSBI).

Fainé serà candidat a presidir aquesta entitat, que defensa i promociona els interessos de caixes i bancs d'arreu del món, en representació de l'Agrupació a partir del pròxim mes de novembre.

Això serà possible ara que Fainé ha finalitzat el període de tres anys de presidència de l'ESBG, tal com estableixen els estatuts de la institució, i ha estat designat vicepresident de l'entitat.

Durant el trentè Consell d'Administració de l'ESBG, que s'ha celebrat a Brussel·les, l'entitat ha nomenat Helmut Schleweis, actual president de l'Associació Alemanya de Caixes d'Estalvis, nou president de l'Agrupació.

El WSBI va néixer el 1924 i representa els interessos de 7.000 caixes d'estalvis i bancs minoristes d'arreu del món, que posseeixen un total de 15 bilions d'euros i atenen 1.300 milions de clients a prop de 80 països.

Fainé, que va ser president de CaixaBank i que actualment està al capdavant de CriteriaCaixa i de la Fundació Bancària La Caixa, ha estat el primer president espanyol de l'ESBG, un mandat en el qual ha mantingut una intensa agenda de reunions d'alt nivell amb autoritats financeres internacionals com l'FMI, el BCE o la Comissió Europea.