El pastisser sallentí Juli Valldeoriola Vila, de la pastisseria La Lionesa de Sallent, ha rebut el títol de mestre artesà que atorga el departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Valldeoriola és l’únic artesà de la Catalunya Central que rep la distinció aquest any 2018.

Enguany, la Generalitat de Catalunya ha reconegut un total de 26 persones amb el diploma de Mestre Artesà Alimentari, de diferents àmbits. En concret, s’han distingit 9 pastissers, inclòs el sallentí Valldeoriola, 9 forners, 6 carnissers, cansaladers i xarcurters i finalment també rebran la distinció dos xurrers.

Aquest diploma de Mestre Artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el decret, que han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i que disposen del carnet d'artesà alimentari.

Val a dir, també, que la normativa estableix que el Departament atorga aquests diplomes a artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans o amb sol·licitud dels interessats. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix un informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana.