La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i Nissan Motor Ibérica (NMISA) han signat un acord de col·laboració per donar suport al grau universitari i al màster en Enginyeria d'Automoció, que s'imparteix a l'Escola Politècnica Superior de Manresa (EPSEM).

L'acord suposarà que a partir del proper curs acadèmic estudiants del grau universitari en Enginyeria d'Automoció tindran l'oportunitat de fer pràctiques als centres de treball de Nissan a Catalunya. A més, el conveni permetrà reforçar la UPC amb professionals de Nissan que col·laboraran en assignatures del pla d'estudis tant del grau com del màster, en forma de masterclass.

L'EPSEM imparteix, des del curs acadèmic 2017-2018, el grau en Enginyeria d'Automoció i és una de les poques universitats públiques d'Espanya que presenten aquests estudis a la seva oferta. El grau, de 240 crèdits (4 anys), cobreix el desenvolupament del producte i l'estudi i l'anàlisi del procés de fabricació, i proporciona coneixements de gestió empresarial útils per al sector. El quart curs d'aquests estudis es pot cursar també a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona, un centre en el qual s'imparteix el màster universitari en Enginyeria d'Automoció, de 120 crèdits (2 anys), i que completa l'itinerari acadèmic i competencial d'aquest grau.

La directora de Recursos Humans de Nissan Motor Ibérica, Gemma Fernández-Nespral, va explicar que «per a Nissan és essencial participar activament en la transferència de coneixements i poder participar en el desenvolupament i capacitació dels nous enginyers d'automoció que necessita el mercat, i que necessitem a Nissan, per continuar creixent».

Per la seva banda, el rector de la UPC, Francesc Torres, va afirmar que «la docència en Enginyeria d'Automoció que s'imparteix a la UPC és de màxima qualitat. És per aquest motiu que l'aliança amb els líders del sector reforça la docència i la impulsa». «Agraeixo a Nissan», afegia el rector, «el seu compromís amb la formació inicial i continuada dels futurs professionals».